Номинацията за най-младия талант в тазгодишния състав на Shooting Stars и една

...
Номинацията за най-младия талант в тазгодишния състав на Shooting Stars и една
Коментари Харесай

Актрисата Маргарита Стойкова: Филмът Диада разисква теми, които са изключително важни за съвременното общество

Номинацията за най-младия гений в тазгодишния състав на Shooting Stars и една от 10-те " Европейски изгряващи звезди “ в програмата на " Берлинале “ е освен невероятна страст, само че и огромна отговорност. Това сподели в предаването " Сториборд " на радио " Фокус " с водещ Благой Д. Иванов актрисата Маргарита Стойкова.

Тя дебютира с основната роля в обществената драма " Диада “ – един филм на Яна Титова, който разисква тематики, които имат мъчителна потребност да бъдат разисквани. Стойкова показа още, че 2024 година за нея стартира стремително – отпътува за 4 дни в Берлин, където ще се срещне с другите от 10-те определени за " Европейски изгряващи звезди ". Там младите кино актьори ще вземат участие в семинари и срещи с хора от сектора и ще бъдат показани от интернационалните медии. Маргарита Стойкова изрази вяра, че ще успее да откри сътрудник по време на тези събития, което за нея е една от основните й цели за развиването й като актриса и отвън рамките на България. " Силно се надявам освен да взема статуетката, само че и да я задържа със себе си, “ сподели още тя.

Успехът за 19-годишната актриса в такава ранна възраст носи и доста отговорност.  " Аз съм едвам 3-тата българка за тези 27 години, и в действителност рядко се случва да бъдем определени ние, българите. Огромна чест е за мен и без поддръжката на екипа на " Диада “ и Националния кино център това нямаше да се случи. “ Младата актриса описа още, че цялата й кариера е обвързвана с Яна Титова – първият й късометражен филм е режисиран от нея, както и сериалът  " Татковци “. Маргарита Стойкова показа още за това по какъв начин се е преборила със 700 претенденти на кастинга на кино лентата и е убедила режисьора, че тя е подобаващият човек за основната ролята в " Диада “. " Беше много с напрежение. Но сега, в който стъпих в дребната стаичка с два стола и застанах против Яна, за мен това беше най-истинското и откровено нещо, което ми се случваше тогава. И може би поради това някак си съм я спечелила, “ показа тя.

" Диада “ е филм, който е задоволително отзивчив, с цел да могат да хората да схванат, че тематиката, която се разисква в него, е не просто проблем, а е проблем, който би трябвало да бъде обсъден в актуалното общество. " Аз бях сигурна в триумфа на кино лентата, просто тъй като е една огромна истина, която много рядко се визира по този метод. Това е една тематика, която за последните месеци успяхме да дискутираме доста: издевателството, неналичието на обич, неналичието на родители и всички останали взаимоотношения, които се случват с едно дете и учителите, “ описа още тя.

По думите й децата и младежите не знаят по какъв начин да показват страстите си и това идва от възрастните. Общуването и изразяването на страсти е мъчно, изключително за един младеж, и съгласно нея нещата доста мъчно могат да бъдат изменени, само че въпреки всичко след полемиките в обществото, провокирани от кино лентата " Диада “, нещата се раздвижват и трансформират: " В началото на цялото това премеждие беше значимо, че аз имам основна роля. А в този момент виждам, че е в действителност не е до ролята, а до това какво съм съдействала на хората. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР